Presentació de la revista Miranda núm. 3

Es dimarts, 6 de febrer de 2024 es va presentar a la seu de l’IEE la revista de l’Obra Cultural Balear formenterera Miranda, núm. 3, a càrrec de la seva directora, na Maria Teresa Ferrer.

Na Maria Teresa ens va explicar que després d’uns anys d’inactivitat s’havia reprès la publicació i que havia comptat amb el suport de molts autors que estaven esperant la reaparició de la revista. Així mateix, l’intenció és comptar en els pròxims números amb la col·laboració d’estudiants d’institut, els quals seran en el futur els encarregats de mantenir viva una publicació tan necessària.

Després vàrem passar a escoltar alguns dels redactors d’aquest número, presentats com “amics” per la mestressa de cerimònies, na Joana Tur. Va ser molt interessant i divertit escoltar els orígens i les anècdotes d’alguns articles per boca dels autors. Especialment, les “qüestions” toponímiques comentades per n’Ángel Custodio Navarro, la història darrera uns estranys senyals que apareixen a les fotos aèries del 56, contat per en Vicent Marí Palermet i les preguntes que queden obertes arran de les observacions del socio-lingüista Bernat Joan a Formentera.

De dreta a esquerra: Joana Tur, Maria Teresa Ferrer, Ángel Custodio Navarro Sánchez, Vicent Marí Serra i Bernat Joan i Marí.

No podem deixar de comentar les relacions que van aparèixer entre llengua, lleis, tradicions i territori; relacions que expliquen moltes de les característiques de la realitat actual.

Una tarda fantàstica descobrint i aprenent coses noves. Gràcies per la iniciativa i als col·laboradors de la revista.