L’Institut d’Estudis Eivissencs desitja fer una reivindicació de la música feta a Eivissa i Formentera, tant des d’una perspectiva històrica com actual; tant de la música creada, interpretada i divulgada en llengua catalana com també de tota aquella altra que ha tengut o tengui un impacte especial en el món cultural, musical, etc.
Així, aquest curs planteja, per una banda, cinc conferències, quatre d’elles amb audició de música inclosa.Tot al llarg d’aquestes trobades es farà un repàs històric a la música produïda a Eivissa posant en valor la música més tradicional d’Eivissa i Formentera, parant atenció a la música que s’hi produïa entre els anys 1950 i 1970 així com als locals on es podia escoltar i ballar, reivindicant la música sorgida aquí entre els anys 1970 i l’actualitat, per acabar el recorregut amb un més que merescut homenatge a un disc i un grup que va marcar un abans i un després en la música de les Pitiüses i de tot el nostre àmbit lingüístic: Uc. Cançons d’Eivissa, quan ja fa 50 anys de la seua aparició en el mercat.
El curs es clou amb l’habitual taula rodona per reflexionar sobre el subjecte del curs: enguany, l’estat de la música i la indústria musical avui dia, amb la participació de representants dels diversos agents que hi intervenen. Com és habitual en els darrers anys, les 6 sessions seran enregistrades en vídeo i publicades en el canal de Youtube de l’IEE.
Les sessions a Sa Nostra Sala seran enregistrades i pujades al nostre canal de YouTube, tal com ha fet l’IEE en ocasions anteriors.
Les conferències del curs es desenvoluparan els divendres8, 15, 22 i 29 de novembre, el dimecres 4 de desembre i el divendres 13 de desembre, a les 20:00 h, a Sa Nostra Sala (c. Aragó, 17).