El filòleg nord-americà Christopher Little presenta els resultats d’un estudi sobre actituds lingüístiques fet entre alumnes de 5 instituts d’Eivissa, el curs passat
Aquest dijous 18 de maig, a la seu de l’Institut d’Estudis Eivissencs s’ha presentat l’estudi sobre actituds lingüístiques que el doctorand nord-americà Christopher Little va dur a terme entre estudiants de secundària de cinc instituts de l’illa d’Eivissa durant el curs 2021-2022.
En un estudi dirigit per Maria del Mar Vanrell, professora de la Universitat de les Illes Balears, i que forma part de la seua tesi doctoral, Little va dissenyar una enquesta per a què un grup d’estudiants de cinc instituts diversos de l’illa valorassin el nivell d’èxit social i altres aspectes dels parlants dels àudios que se’ls va donar a escoltar, emesos en diverses llengües i registres. De totes les versions escoltades, els alumnes eivissencs valoraven amb millor qualificació aquells parlants que identificaven amb la parla eivissenca del català. A més, les puntuacions més altes es donaven entre alumnes que no tenen la llengua catalana com a d’ús habitual a ca seua. Per tant, Little va destacar en les conclusions que usar (i per tant, aprendre i saber usar) català a Eivissa és un dels elements que permeten un bon posicionament social.
El públic assistent va gaudir de la presentació i del fet que un adult jove de Mississipí resident a Mallorca hagi agafat la nostra llengua com a element comunicatiu i com a objecte de la seua recerca i docència.
El contengut de la xerrada feta per Little, a qui el també filòleg Bernat Joan va presentar, serà publicat en format d’article en un proper número de la revista de l’IEE, Eivissa.