Lliurament de les Mencions Sant Jordi 2024

Es dissabte 27 d’abril de 2024, a les 19:30 h, va tenir lloc a l’auditori d’Es Caló de s’Oli l’acte de lliurament de les Mencions Sant Jordi 2024 de l’IEE.

Va ser un acte emotiu, ja que coincidia amb el 75è aniversari de l’Institut, així com divertit, gràcies a la presentació del trio “Ses Pageses Emprenyades” i l’actuació del grup Imaràntia, que presentava el seu nou àlbum RetrUC, editat per Ona Edicions.

“Ses Pageses Emprenyades”, presentadores de l’acte.

L’acte va començar amb un repàs anecdòtic de la història de l’Institut i va continuar amb el discurs del president de l’IEE, Marià Mayans, qui va comentar l’estat de salut de la institució en el seu 75è aniversari.

El grup Imaràntia. Presentació del disc RetUC.

Després d’una psicodèlica presentació per part de “Ses Pageses Emprenyades”, el grup Imaràntia va realitzar la primera de les tres actuacions.

Menció Jove

La Menció Jove Sant Jordi 2024 va ser lliurada a la Colla Castellera Boixos i Boixes d’Eivissa per la seva aportació a la cultura i per oferir als joves una manera diferent d’oci. El grup va construir un espectacular castell en finalitzar la cerimònia, emmarcat en el paratge nocturn de la costa d’Es Caló de s’Oli.

Colla Castellera Boixos i Boixes d’Eivissa. Menció Jove Sant Jordi 2024.

Un seguit de bromes i acudits per part de “Ses Pageses Emprenyades” va donar pas a la segona actuació d’Imaràntia. El públic, ja immers completament en la gala, va cantar junt amb el grup diverses cançons. Imaràntia està format per la vocalista i guitarrista María José Cardona, el pianista Miquel Brunet, el violinista Eduard Riera i el percussionista Tomeu Bosh.

Menció Producció Cultural

Pere Prieto i Joan Antoni Torres. Menció Producció Cultural Sant Jordi 2024.

A continuació, la Menció Producció Cultural Sant Jordi 2024 va ser lliurada a Pere Prieto Planells i Joan Antoni Torres Planells per la seva obra “La música a Eivissa. Dels rituals púnics al segle XVIII”, publicada per Balàfia Postals. En el seu discurs, els autors van avançar algunes dades curioses que poden esclarir l’origen dels instruments musicals típics d’Eivissa i Formentera.

Les mestresses de cerimònies, “Ses Pageses Emprenyades”, van continuar amb el seu delirant discurs. El trio està format per na Margalida de Cas Filisteus, n’Antònia de Cas Jueus i na Pepa de Cas Fariseus.

Les presentacions de cada premi van ser precedides per la visualització de vídeos realitzats per Manolo Matoses, amb la col·laboració del Consell Insular.

Imaràntia va guanyar el seu propi premi en la tercera actuació, on van interpretar algunes de les cançons menys populars de RetrUC.

Menció d’Honor

La Menció d’Honor Sant Jordi 2024 va ser lliurada a na Iolanda Bonet Marí en reconeixement a la seva carrera, qui ens va regalar un preciós discurs que reproduirem en aquest blog.

Iolanda Bonet Marí. Menció d’Honor Sant Jordi 2024.

Podeu veure tota la gala al YouTube.

Referències als mitjans de comunicació