Sortida GCM d’abril

El pròxim dissabte 13 d’abril, farem la setena sortida del Grup de Coneixement del Medi. 

Centre geogràfic d’Eivissa 

Santa Gertrudis – Sa Fontassa – Pou d’en Gatzara – Font d’en Miquelet – Pont d’en Blai – Centre geogràfic d’Eivissa i tornada a Santa Gertrudis.  

Aquest curs ja hem visitat els 4 punts cardinals d’Eivissa i també el cim més alt. Ara toca el centre geogràfic de l’illa. Sortint de Santa Gertrudis visitarem les vendes més centrals d’Eivissa: sa venda des Poble, la de cas Serres, sa Bassa Roja, Forca i Fruitera; amb les seues fonts i paisatge tradicional. Tot i que popularment es diu que el centre de l’illa és el pou d’en Gatzara, aquesta afirmació és matemàticament errada, ja que el centre d’Eivissa és a dos quilòmetres al sud-oest d’aquest indret. El centre d’Eivissa (i de qualsevol figura irregular) és el punt pel qual qualsevol línia recta que hi tracem divideix l’illa en dos meitats d’igual superfície. Hi ha fórmules matemàtiques per trobar-lo. La sortida transcorre gairebé tota per camins i carreranys. La tornada és a mitja tarda. 

RECORDAU portar roba i calçat adequats, beguda i alguna cosa per dinar en ruta. No cal apuntar-se prèviament, hi sou tots convidats.