Els rèptils dels Països Catalans

L’editorial Brau, dins de la seva col·lecció de guies de camp Maluquer ha editat “Els rèptils dels Països Catalans” que ha comptat amb la col·laboració de la vocal de junta directiva de l’IEE i doctora en biologia, n’Antònia Maria Cirer Costa.

Els rèptils representen el grup de vertebrats terrestres més divers del món i són un element important de la biodiversitat. La guia en recull les més de 50 espècies que habiten als Països Catalans –tortugues, serps, sargantanes, llangardaixos…– i ens en descriu les característiques principals, l’hàbitat, l’ecologia i les amenaces a les que es veuen sotmeses en un entorn de canvi global. Estructurada en fitxes, amb un text que conté informació clara i rigorosa i amb abundància de fotografies per afavorir-ne la identificació, la guia s’adreça tant als amants del rèptils com a aquells que s’acosten per primera vegada a aquest excepcional grup de vertebrats. Fruit del treball de molts anys i de molts i moltes herpetòlogues, de les quals l’actual autoria n’és només una representació, la guia esdevé una eina no només d’observació i identificació sinó que destaca la importància dels rèptils dins dels ecosistemes i contribueix a esvaïr moltes de les percepcions negatives i dels prejudicis que sovint se’ls atribueixen.

Antoni Manonelles (presentador) i dos dels autors: Albert Montori i Antònia Maria Cirer

El llibre es presentà a Eivissa es dia 9 de maig a les 19:00 h a la seu de l’IEE de Via Púnica. Va comptar amb la presència de dos dels autors, n’Albert Montori i n’Antònia Maria Cirer, i el va presentar en Toni Manonelles.